Losos získává v našich končinách stále víc na oblibě.
Žádný div, je velmi chutný a k sehnání je v průběhu celého roku.
Nejvíce mu sluší jednoduchá rychlá úprava.
K filetu si připravte lehký bramborový salát nebo třeba grilovanou zeleninu.
Ideální pokrm pro ty, co se chtějí stravovat zdravě.
Pro 1 mlsouna:
2 lžičky oleje
100 ml zeleninového vývaru
2 lžičky citrónové šťávy
sůl, pepř
1 lžička cukru
1 menší jablko
1 menší okurka
1 filet z lososa
2 lžíce mouky
10 g másla
Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Zalijeme vývarem a přidáme citrónovou šťávu, sůl, pepř a cukr. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme. Přimícháme k omáčce. Jablko i okurku nakrájíme na kousky a přimícháme k bramborám. Lososa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a máslo a rybu osmažíme z každé strany asi tři minuty. Podáváme s bramborovým salátem.
Martina Mlsná
foto: Heino Banderob, essen-und-trinken.de