Neobávejte se netradiční kombinace fenyklu, grapefruitu a krevet. Výsledná chuť je výtečná. Jedná o velice lehké jídlo, které nikterak nezatíží náš žaludek. Navíc je toto jídlo zdravé. O prospěšných účincích grapefruitu se můžete dočíst v našem magazínu a ani fenykl nezaostává.
Fenyklová hlíza obsahuje vysoký obsah minerálů a vitamínů. Funguje jako prostředek ke snižování chuti k jídlu a výborně působí proti nadýmání.
Pro 4 mlsouny:
500 g fenyklu
3 jarní cibule
150 g bílého jogurtu
sůl, pepř
250 g krevet
hrst kokosu
Grapefruit oloupeme tak, aby na něm nebyla žádná bílá vrstva. Rozdělíme jej na měsíčky. Všechnu šťávu se snažíme zachránit. Fenykl očistíme na krájíme na tenké proužky nebo hoblinky, chcete-li a lístky nasekáme na jemno. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Jogurt smícháme s medem, grapefruitovou šťávou, solí a pepřem. Promícháme i s fenyklem a cibulí a necháme 20 minut odležet. Před podáváním krevety osušíme a na horkém oleji je krátce opečeme. Zasypeme kokosem a ještě chvíli restujeme. Na talíře rozdělíme měsíčky grapefruity, krevety a podáváme přelité jogurtovým fenyklem.
Sandra Špačková