Farfalle aglio e olio s cuketou

Znáte to, po celém dni jste unaveni, ale žaludek si nedá pokoj a hlásí se o svá práva. Nezbývá, než se mu podvolit a připravit něco k snědku. Naštěstí existuje italská kuchyně, která nabízí velice rychlé řešení.

Stačí najít doma cuketu, česnek, těstoviny a trochu parmezánu.

V receptu je psaná i parmská šunka, pokud ji ale doma nemáte a není koho poslat do obchodu, nic se nestane, když ji tam nepřidáte. Pošmáknete si tak jako tak.

 

Pro 4 mlsouny:

400 g farfalle
sůl
4 česnekové stroužky
1-2 chilli papriček
2-3 větvičky bazalky
400 g cukety
6 lžic olivového oleje
8 plátků parmské šunky
40 g strouhaného parmezánu k podávání

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím oloupeme česnek a nasekáme jej najemno. Chilli očistíme od semínek a nakrájíme na kolečka. Cuketu omyjeme a podélně rozpůlíme a nakrájíme na menší kousky. Lístky bazalky natrháme. Olej rozehřejeme v pánvi a za stálého míchání na něm 3 minuty opečeme. Po minutě přidáme česnek, chilli a lístky bazalky. Těstoviny scedíme a promícháme s cuketou. Naservírujeme na talíře a na každý dáme 2 plátky parmské šunky a posypeme parmezánem.

 

Sandra Špačková
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>