Famózní bramborový salát

Máte zažito, že bramborový salát musí být nutně s majonézou, ale o té nechcete po vánočních svátcích ani slyšet?

Pak si připravte naprosto jiný bramborový salát. Je tak vydatný a chutný, že k němu není třeba podávat cokoli dalšího. O tom, že se budete olizovat, svědčí jeho obsah – jen si to představte – žampiony, med, špek a cibulka.

Pokud přece jen chcete k salátu nějaké to maso, pak bohatě postačí osolené, opepřené kuřecí nebo krutí prso orestované na pánvi.

Pro 4 mlsouny:

800 g brambor
100 g uzeného špeku
500 g žampionů
sůl, pepř
200 g jarní cibule
6 lžic ovocného octa
1 lžíce hořčice
1 lžíce medu
6 lžic slunečnicového oleje
120 ml zeleninového vývaru
100 g polníčku
1 svazek pažitky

 

Brambory omyjeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě po dobu 20 minut. Špek nakrájíme na proužky a na pánvi bez tuku ho opečeme dokřupava. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Špek z pánve vyjmeme a na výpeku orestujeme houby. Osolíme a opepříme. Dáme stranou. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Na zálivku s misce smícháme sůl, pepř, ocet, hořčici a med. Po kapkách přišleháme olej. Nakonec přimícháme i vývar a nakrájenou cibuli. Brambory slijeme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme do zálivky a přidáme i špek a houby. Polníček očistíme, necháme okapat a natrháme. Pažitku očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vše důkladně promícháme se zálivkou a můžeme podávat.

Sandra Špačková
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>