Dušené slávky s fenyklem a cherry rajčátky

dusene slavky

Slávka jedlá je mlž, který se vyskytuje ve všech mořích a oceánech severní polokoule. V mělkých vodách dokážou vytvořit obrovské kolonie, v nichž přebývá několik tisíc jedinců. Největší farmy slávek se nacházejí v Evropě u pobřeží Severního a Baltského moře.

Slávky jedné mají modročerné, kapkovitě protáhlé a identicky tvarované lastury dosahují délky 10 cm. Vnitřní strana lastur je pokryta perleťovou vrstvou.

Věděli jste, že se v Severní Americe slávky často konzumují syrové?

Pokud dáváte přednost jejich teplé verzi, ochutnejte tyto dušené slávky s fenyklem a cherry rajčátky z kuchařské školy Chefparade.

slávky
fenykl
šalotka
česnek
ouzo
bílé víno
cherry rajčátka
šafrán
pažitka
rostlinný olej
sůl

Do rozpáleného hrnce nalijeme olej, přidáme šalotku, česnek, fenykl a zarestujeme. Pak vložíme slávky, šafrán a zalijeme bílým vínem a ouzem. Osolíme, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud se slávky neotevřou. Nakonec přidáme rozpůlená rajčátka a pažitku.

Zdroj + foto: chefparade.cz


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>