Drůbeží maso v pikantní čokoládové omáčce – Mole poblano

Chcete k obědu či teplé večeři něco hodně chutného? Nebráníte se novým chuťovým kombinacím? Máte rádi krůtí maso? I čokoládu? Pokud jste na všechno odpověděli ano, pak je tento recept přesně pro vás.

Mole poblano je mexická omáčka k drůbežímu masu, která se vaří z velmi širokého spektra přísad. Některé recepty obsahují až třicet položek, mezi nimiž nesmí chybět hlavně rajčata, česnek a tmavá čokoláda. Ochutnejte jednu z variant této omáčky.

Krůtí maso v kombinaci s čokoládou je pro našince netradiční variace, ale už po prvním soustu se budete olizovat.

Pro 4 mlsouny:

1 rajče
1 cibule
1 česnek
2 lžíce másla
200 ml zeleninového vývaru
75 g drcené kvalitní čokolády
sůl, pepř
1-2 lžičky tabasco
750 g krůtích prsou
20 g sezamových semínek

Rajčata omyjeme, odstraníme střed (bubáka), spaříme ve vroucí vodě, vyjmeme a stáhneme kůži. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla a cibuli s česnekem na něm podusíme. Poté přidáme rajčata a zalijeme vývarem. Přidáme čokoládu a promícháme. Ochutíme solí, pepřem a tabascem. Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a maso na něm z obou stran opečeme. Okořeníme solí a pepřem. Nakonec maso zalijeme omáčkou a promícháme. Podáváme s rýží posypané sezamovými semínky. Můžeme přidat i lístky koriandru.

Sandra Špačková
foto: Food & Foto, Hamburg, lecker.de


Reakce na Drůbeží maso v pikantní čokoládové omáčce – Mole poblano

  1. Čokoláda napsal:

    nemohla sem tomu uvěřit a zkusila. Je to opravdu výborný, čokoláda opravdu dělá divy i s masíčkem. Děkuji za recept Lucie

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>