Ochutnejte dnešní recept na trochu netradiční sekanou.
Díky hořčici a worcesterové omáčky má sekaná lehce pikantní chuť, ale bez obav ji můžete dát i dětem.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a výborně se hodí i zeleným fazolkám, či k rajčatovému salátu.
Jako každá sekaná, ale i tato chutná skvěle s krajícem čerstvého chleba a kyselou okurkou.
1 cibule
2 stroužky česneku
1 ½ hrnku strouhanky
800 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžičky Worcesteru
¾ hrnku rajčatové omáčky
2 lžíce třtinového cukru
Troubu předehřejeme na 200°C Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Poté je dáme stranou vychladnout. V míse smícháme cibuli, česnek, maso, strouhanku, vejce, hořčici, Worcester a ½ hrnku rajčatové omáčky. Důkladně promícháme a dáme do vymazané vhodné nádoby (např. na srnčí hřbet). V menší misce smícháme cukr a zbytek rajčatové omáčky. Směsí přelijeme sekanou. Vložíme do trouby a pečeme přibližně jednu hodinu, dokud povrch nezezlátne a maso neodskočí od stran nádoby. Poté vytáhneme a necháme 5 minut dojít.
Martina Mlsná, recept Super Food Ideas
foto: Jeremy Simon