Dezert z jablek a hrušek s vanilkovým tvarohem

Máte na zahradě úrodu jablek a hrušek? Dali byste si dobrý, nepečený dezert?

Dejte se do přípravy tohoto lehkého dezertu. Za dvacet minut máte hotovo a můžete mlsat.

Ideální pro chvíle, kdy je návštěva za dveřmi, nebo když vás prostě honí mlsná.

 

 

 

Pro 4 mlsouny:

2 menší hrušky
2 větší jablka – kyselejší
250 ml jablečného džusu
2-4 lžíce jablka
½ balení vanilkového pudinku
1 vanilkový lusk
250 g plnotučného tvarohu
150 g smetany ke šlehání

Hrušky a jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme do hrnce spolu s džusem a 1-2 lžícemi cukru a přivedeme k varu. Přikryté vaříme na mírném plameni 5 až 7 minut. Pudinkový prášek rozmícháme ve třech lžících vody. Přilijeme do hrnce k ovoci a společně asi minutu povaříme. Vanilkový lusk rozřízneme a špičkou nože vydlabeme, smícháme se zbylým cukrem a tvarohem do hladka. Smetanu vyšleháme do tuha a přimícháme k tvarohu. Do misek, či sklenic postupně vrstvíme ovoce a tvarohovou směs.

Sandra Špačková
foto: lecker.de, recept: kochen&geniessen


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>