Máte na zahradě úrodu jablek a hrušek? Dali byste si dobrý, nepečený dezert?
Dejte se do přípravy tohoto lehkého dezertu. Za dvacet minut máte hotovo a můžete mlsat.
Ideální pro chvíle, kdy je návštěva za dveřmi, nebo když vás prostě honí mlsná.
Pro 4 mlsouny:
2 větší jablka – kyselejší
250 ml jablečného džusu
2-4 lžíce jablka
1 vanilkový lusk
250 g plnotučného tvarohu
150 g smetany ke šlehání
Hrušky a jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme do hrnce spolu s džusem a 1-2 lžícemi cukru a přivedeme k varu. Přikryté vaříme na mírném plameni 5 až 7 minut. Pudinkový prášek rozmícháme ve třech lžících vody. Přilijeme do hrnce k ovoci a společně asi minutu povaříme. Vanilkový lusk rozřízneme a špičkou nože vydlabeme, smícháme se zbylým cukrem a tvarohem do hladka. Smetanu vyšleháme do tuha a přimícháme k tvarohu. Do misek, či sklenic postupně vrstvíme ovoce a tvarohovou směs.
Sandra Špačková
foto: lecker.de, recept: kochen&geniessen