Cuketové placky

Mnoho lidí cuketu samo o sobě nemusí. Pokud k nim také patříte, ochutnejte tyto cuketové placky, třeba změníte názor.

Cuketu je dobré zařadit do jídelníčku, je totiž bohatá na provitamin A, vitaminy skupiny B, dále na fosfor, draslík, železo, měď a zinek. Ve slupce najdeme i vitamin E. Slupka je u mladých plodů jemná a lehce stravitelná, dokonce i zasyrova. Starší plody je potřeba před použitím oloupat. Tvrdá slupka není dobře stravitelná.

Do placek je možné přidat i nastrouhaný česnek a mrkev. Servírujeme s bramborami nebo oblíbeným salátem.

Pro 4 mlsouny:

1 šalotka
650 g cukety
350 g brambor
1 šalotka
2 vejce
2 lžíce mouky
máslo

Cuketu očistíme a nastrouháme. Vymačkáme z ní vodu. Brambory oloupeme také nastrouháme. Brambory smícháme s cuketou, šalotkou, vejci, moukou a solí a pepřem a dobře promícháme. Máslo rozehřejeme na pánvi. Ze směsi vytvarujeme placky a ty na něm orestujeme dozlatova.

Sandra Špačková
foto: Food & Foto, Hamburg


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>