Cuketa plněná italskou klobásou

Plněná cuketa je osvědčená dobrota, na které ji určitě pochutnáte. U této úpravy se přidává salsiccia. Salsiccia je čerstvá italská klobása, která se vyrábí z kvalitního hovězího nebo vepřového masa s přimícháním kousků slaniny z hrudí a bůčku. V každím z italských regioů se různě koření, např. v Boloni se aromatizuje solí, pepřem, skořicí a špetkou ledku.

Vyrobit byste si ji jistě zvládli i sami. Dnes ale není problém koupit ji u ve větších supermarketech či řeznictvích.

Kdo nemá tuto klobásu rád, může použít mleté maso, nebo může maso vynechat úplně a nahradit jej libovolnou zeleninou.

 

Pro 4 mlsouny:

 

0,5 kg cuket

350 g rajčat

60 g strouhaného parmezánu

2 italské klobásy

4 stroužky česneku

1 vejce

2 lžíce petržele

2 menší červené cibule

hrst strouhanky

sůl

pepř

 

Rajčata zpařím, oloupeme na nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pánev si rozehřejeme a položíme na ni klobásu, buďte opatrní, bude hodně prskat. Pokud se nezačne rozpadat sama, můžeme ji vařečkou pomoct. Opékáme přibližně 5 minut, dokud maso nezhnědne. Dáme stranou a necháme trochu vychladnout. Cuketu podélně rozřízneme a vydlabeme. Vydlabané cukety, připomínající lodičky dáme na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme a opepříme. Ve větší míse smícháme maso, strouhanku, vejce, sýr, rozetřený česnek, rajčata, natrhanou petržel a cibuli nakrájenou na kostičky. Lehce osolíme, opepříme a promícháme. Směs rozdělíme do cuket a vložíme do trouby, pečeme 15-20 minut, až povrch krásně zezlátne a cuketa změkne.

 

Sandra Špačková

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>