Toto jídlo je tak rychlé, že vám jeho příprava bude trvat maximálně 20 minut. Díky čekance se nemusíte obávat, že by vám po tomto jídle mělo být těžko. Čekanka je nízkokalorická, a zároveň napomáhá s trávením tučných jídel.
Pro 4 mlsouny:
1 čekankový puk
125 g cherry rajčat
8 plátků bílého chleba
8 plátků vepřových medailonků
sůl
pepř
20 g másla
několik větviček rozmarýnu
125 ml kuřecího vývaru
½ lžičky solamylu
Čekanku očistíme, odkrojíme malý ztvrdlý kus a rozpůlíme. Nakrájíme na jemné proužky. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky.
Chléb dozlatova opečeme na pánvi, nebo v troubě a položíme na talíř.
Medailonky dobře osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a dáme na něj větvičky rozmarýnu, aby máslo provoněly. Po chvíli přidáme medailonky a z každé strany 3 minuty opékáme. Vyjmeme a přiklopíme, aby maso nevychladlo. K výpeku přilijeme vývar se solamylem, chvíli povaříme a dochutíme.
Na plátky opečeného chleba rozdělíme čekanku a rajčata a podle chuti okořeníme. Na zeleninu položíme plátky masa a trochu zalijeme vývarem. Zdobíme větvičkou rozmarýnu.
rdc
foto: www.edeka.de