Crostini s vepřovými medailonky

Toto jídlo je tak rychlé, že vám jeho příprava bude trvat maximálně 20 minut. Díky čekance se nemusíte obávat, že by vám po tomto jídle mělo být těžko. Čekanka je nízkokalorická, a zároveň napomáhá s trávením tučných jídel.

 

Pro 4 mlsouny:

1 čekankový puk

125 g cherry rajčat

8 plátků bílého chleba

8 plátků vepřových medailonků

sůl

pepř

20 g másla

několik větviček rozmarýnu

125 ml kuřecího vývaru

½ lžičky solamylu

 

Čekanku očistíme, odkrojíme malý ztvrdlý kus a rozpůlíme. Nakrájíme na jemné proužky. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky.

Chléb dozlatova opečeme na pánvi, nebo v troubě a položíme na talíř.

Medailonky dobře osolíme a opepříme.  Na pánvi rozehřejeme máslo a dáme na něj větvičky rozmarýnu, aby máslo provoněly. Po chvíli přidáme medailonky a z každé strany 3 minuty opékáme. Vyjmeme a přiklopíme, aby maso nevychladlo. K výpeku přilijeme vývar se solamylem, chvíli povaříme a dochutíme.

Na plátky opečeného chleba rozdělíme čekanku a rajčata a podle chuti okořeníme. Na zeleninu položíme plátky masa a trochu zalijeme vývarem. Zdobíme větvičkou rozmarýnu.

 

rdc

foto: www.edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>