Má k vám přijít návštěva i s dětmi a vy si lámete hlavu, čím je pohostíte, když na pečení moc nejste?
Pak je tento elegantní krém to pravé. Dva druhy čokolády s mangem vám vyslouží pochvaly. Dezert se hodí jak pro dospělé, tak pro děti. Vyzkoušejte sami a staňte se hvězdou.
Pro 6 mlsounů:
150 g tmavé čokolády (min 60% kakaa)
2 žloutky
50 g cukru krupice
1 kelímek smetany je šlehání
3 lžíce mléka
40 g bílé čokolády
35 g cornflaků
1 mango
plátky loupaných mandlí na posypání
Tmavou čokoládu nalámeme na kousky a necháme ji rozpustit ve vodní lázni. Poté ji dáme stranou a necháme vychladnout. Žloutky rozbijeme do větší mísy, přidáme cukr a na vodní lázní je šleháme, dokud nezpění. Za stálého šlehání přidáme 3 lžíce studené vody a šleháme, až je pěna hustá a zdvojnásobí svůj objem. Vše by mělo trvat maximálně 4 minuty.
Krém smícháme s mlékem a za pomocí metličky opět chvíli šleháme. Jakmile buce mít rozpuštěná čokoláda pokojovou teplotu, smícháme ji s krémem a promícháme.
Ve vodní lázni rozpustíme i bílou čokoládu. Cornflaky dáme do misky a rozdrtíme je, poté je smícháme s bílou čokoládou. Mango oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do skleniček budeme střídavě dávat, cornflaky v čokoládě, mango a čokoládový krém. Posypeme plátky mandlí a můžeme podávat.
Sandra Špačková
foto: bbcgoodfood.com
zdroj: Good Food magazine, duben 2004