Čokoládový krém s mangem

Má k vám přijít návštěva i s dětmi a vy si lámete hlavu, čím je pohostíte, když na pečení moc nejste?

Pak je tento elegantní krém to pravé. Dva druhy čokolády s mangem vám vyslouží pochvaly. Dezert se hodí jak pro dospělé, tak pro děti. Vyzkoušejte sami a staňte se hvězdou.

 

Pro 6 mlsounů:

 

150 g tmavé čokolády (min 60% kakaa)

2 žloutky

50 g cukru krupice

1 kelímek smetany je šlehání

3 lžíce mléka

 

40 g bílé čokolády

35 g cornflaků

1 mango

plátky loupaných mandlí na posypání

 

Tmavou čokoládu nalámeme na kousky a necháme ji rozpustit ve vodní lázni. Poté ji dáme stranou a necháme vychladnout. Žloutky rozbijeme do větší mísy, přidáme cukr a na vodní lázní je šleháme, dokud nezpění. Za stálého šlehání přidáme 3 lžíce studené vody a šleháme, až je pěna hustá a zdvojnásobí svůj objem. Vše by mělo trvat maximálně 4 minuty.

Krém smícháme s mlékem a za pomocí metličky opět chvíli šleháme. Jakmile buce mít rozpuštěná čokoláda pokojovou teplotu, smícháme ji s krémem a promícháme.

Ve vodní lázni rozpustíme i bílou čokoládu. Cornflaky dáme do misky a rozdrtíme je, poté je smícháme s bílou čokoládou. Mango oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do skleniček budeme střídavě dávat, cornflaky v čokoládě, mango a čokoládový krém. Posypeme plátky mandlí a můžeme podávat.

 

Sandra Špačková

foto: bbcgoodfood.com

zdroj: Good Food magazine, duben 2004

 

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>