Ohlásila se vám na poslední chvíli návštěva a potřebujete rychle něco upéct? Zkuste tyhle vynikající, tak trochu jiné, brownies. Výhodou je, že většinu ingrediencí najdete doma ve spíži.
200 g oříškové směsi (celé, drť i plátky)
400 g hořké čokolády
1 vanilkový lusk
200 g změklého másla
80 g krystalového cukru
špetka soli
4 střední vejce
150 g čoko-třešňového müsli
150 g mouky
1 lžička kypřícího prášku
200 ml mléka
2 balíčky tmavé polevy
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vanilkový lusk rozpůlíme a špičkou nože vytáhneme vnitřní dřeň. Změklé máslo, cukr, sůl a dřeň vyšleháme. Postupně přidáváme i jednotlivá vejce a stále šleháme. Tekutou teplou oříškovou čokoládu přímícháme ke směsi. Do vedlejší mísy prosijeme kypřící prášek s moukou a smícháme s müsli a zalijeme mlékem. Promícháme a nakonec smícháme se zbylou směsí. Plech vyložíme pečícím papírem a přelijeme do něj těsto, zarovnáme a vložíme do rozehřáté trouby na 175°C. Pečeme přibližně 30 minut. Vytáhneme a necháme vychladnout. Kuchyňskou polevu připravíme podle návodu na obalu a naše „browniesky“ zalijeme teplou polevou. Zasypeme zbylými oříšky a necháme ztuhnout. Podáváme nakrájené na malé kousky.
rdc
Foto: Peter Kölln