Znáte Peggy Porschen, světově známou cukrářku? Podle jejích receptů vás naučí foodblogerky Tereza a Martina – sugartown.cz ve škole vaření Chefparade dělat ty nejlepší cupcakes!
V tomto kurzu jde hned v zástupu s výbornou chutí krása – jak ozdobit tento velice populární sladký dezert tak, abyste na ostatní udělali dojem.
Zkuste si doma upéct ochutnávku z tohoto kurzu – čokoládové cupcakes s vanilkovým a jahodovým krémem a buďte doma za hvězdu.
Čokoládové cupcakes (12 kousků)
Na 12 kousků:
125 g másla
150 g třtinového cukru
120 g bílého jogutru
175 g hladké mouky
1 lžička sody
špetka soli
1 lžíce holandského kakaa
50 g hořké čokolády
12 papírových košíčků
Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu – vyndejte je z lednice minimálně hodinu před pečením. Předehřejte troubu na 180°C. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Poté odstavte a nechte zchladnout. V jedné míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně zašlejhejte vejce. Do druhé mísy prosijte mouku, kakao, prášek do pečiva, sodu a špetku soli. Promíchejte máslovou směs s moučnou, jogurtem a poté přidejte i zchladlou čokoládu. Naplňte asi do 2/3 košíčků a dejte asi na 15 min péct. Po upečení nechte vychladnout.
Jahodový krém
1 balení šlehačky
1 lžička vanilkové pasty
moučkový cukr podle sladkosti marmelády
1 smetafix
V míse vyšlehejte mascarpone s marmeládou a vanilkovou pastou. Zvlášť ušlehejte šlehačku a přimíchejte ji k mascarpone. Zašlehejte smetafix. V případě potřeby doslaďte moučkovým cukrem. Krém naplňte do zdobícího sáčku a ozdobte cupcakes. Dozdobte jahodami a jedlými dekoracemi.
Vanilkový krém
1 vanilkový puding
300 ml mléka
1 lžička vanilkové pasty
120 g másla
moučkový cukr podle chuti
Uvařte hustý pudink podle návodu na obalu a následně ho nechte za občasného míchání vychladnout. Do vychladlého pudinku zašlehejte krémový sýr a vanilkovou pastu a máslo, poté ručně zapracujte vyšlehanou smetanu a doslaďte podle chuti. Krém naplňte do zdobícího sáčku a ozdobte cupcakes. Dozdobte ovocem a jedlými dekoracemi.
Pečete rádi muffiny a cupcakes? Pořiďte si kvalitní formu z kolekce Raymond Blanc.