Co uvařit když doma nic není? Bramborovo – česnekovou polévku

Vaření sice obvykle začíná nákupem, ne vždy ale máme čas doběhnout do obchodu a sehnat potřebné ingredience. Nezbývá tak, než se spolehnout na domácí zásoby.

V takových případech se obvykle vaří polévka Codůmdal nebo příště můžete vyzkoušet tuto vynikající bramborovo-česnekovou polévku.

Jako příloha se hodí toust či bageta namazaná čerstvým sýrem a posypaná pažitkou.

 

Pro 4 mlsouny:

500 g brambor
3 cibule
3 stroužky česneku
30 g másla
1 l zeleninového vývaru
hrst majoránky
2 lžíce zakysané smetany (je-li)
sůl
pepř
muškátový oříšek

Brambory, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše podusíme na rozpuštěném másle. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 15-20 minut. Polévku rozmixujeme a přimícháme smetanu. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Podáváme posypané majoránkou.

Polévku lze dochutit pár kapkami sójové omáčky.

Martina Mlsná
foto: Kramp + Gölling


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>