Máte doma přezrálé banány? Nevyhazujte je, upečte banánový chléb.
Banánový chléb u nás není tak obvyklý, ale především v anglicky mluvících zemích je velmi oblíbený.
Recept původně pochází z Austrálie, ale na popularitě nabyl především v Anglii, USA a Kanadě.
Banánový chléb je v podstatě něco mezi chlebem a bábovkou a chutná skvěle jen tak. Posuďte sami.
½ hrnky másla
1 hrnek cukru
2 vejce
1 lžička kypřícího prášku
½ lžičky soli
1 lžička vanilkového extraktu
Troubu předehřejme na 175 stupňů °C. Máslo smícháme s rozmělněnými banány, přidáme cukr, kypřící prášek, vejce a vanilkový extrakt a znovu promícháme. Nakonec přidáme mouku, dobře smícháme, dáme do pečlivě vymazané a vysypané formy na chleba a pečeme asi 50 minut, nebo dokud se těsto nelepí na špejli.
Sandra Š.
foto: foodiesfeed.com