Co s přezrálými banány? Upečte banánový chléb

bananovy chleb

Máte doma přezrálé banány? Nevyhazujte je, upečte banánový chléb.

Banánový chléb u nás není tak obvyklý, ale především v anglicky mluvících zemích je velmi oblíbený.

Recept původně pochází z Austrálie, ale na popularitě nabyl především v Anglii, USA a Kanadě.

Banánový chléb je v podstatě něco mezi chlebem a bábovkou a chutná skvěle jen tak. Posuďte sami.

4 banány
½ hrnky másla
1 hrnek cukru
2 vejce
1 ½ hrnku mouky
1 lžička kypřícího prášku
½ lžičky soli
1 lžička vanilkového extraktu

Troubu předehřejme na 175 stupňů °C. Máslo smícháme s rozmělněnými banány, přidáme cukr, kypřící prášek, vejce a vanilkový extrakt a znovu promícháme. Nakonec přidáme mouku, dobře smícháme, dáme do pečlivě vymazané a vysypané formy na chleba a pečeme asi 50 minut, nebo dokud se těsto nelepí na špejli.

Sandra Š.
foto: foodiesfeed.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>