Cizrnový dip s mrkví a kešu ořechy

Cizrnu můžete upravovat na všechny možné způsoby, Arabové z ní vyrábějí dokonce i mouku. Jejich nejznámější pochoutkou, která z cizrny pochází, je hummus. Pod pro našince zvláštním názvem se skrývá vynikající pomazánka.

Když opražíte zrnka se solí, získáte zajímavou napodobeninu oříšků…

Ochutnejte tento báječný cizrnový dip s mrkví a kešu oříšky, stojí to za to! Podávejte s oblíbeným pečivem.

Máte rádi cizrnu? Ochutnejte další cizrnový recept.

Pro 4 mlsouny:

300 g mrkve
2 lžíce olivového oleje
1 plechovka cizrny
svazeček petržel
50 g kešu ořech
100 g zakysané smetany
½ lžičky mletého koriandru
špetka mleté skořice
špetka mletého římského kmínu
sůl
kajenský pepř
šťáva z limetky

Mrkev oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme olej a zašleháme. Dáme vychladit. Cizrnu slijeme a necháme odkapat. Dáme do mixéru a rozmixujeme společně s petrželí, kešu ořechy a 2 – 3 lžícemi vody. Přidáme mrkev, smetanu, koření a nakonec i limetovou šťávu.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>