Cizrnu můžete upravovat na všechny možné způsoby, Arabové z ní vyrábějí dokonce i mouku. Jejich nejznámější pochoutkou, která z cizrny pochází, je hummus. Pod pro našince zvláštním názvem se skrývá vynikající pomazánka.
Když opražíte zrnka se solí, získáte zajímavou napodobeninu oříšků…
Ochutnejte tento báječný cizrnový dip s mrkví a kešu oříšky, stojí to za to! Podávejte s oblíbeným pečivem.
Máte rádi cizrnu? Ochutnejte další cizrnový recept.
Pro 4 mlsouny:
2 lžíce olivového oleje
1 plechovka cizrny
svazeček petržel
50 g kešu ořech
100 g zakysané smetany
špetka mleté skořice
špetka mletého římského kmínu
sůl
kajenský pepř
šťáva z limetky
Mrkev oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme olej a zašleháme. Dáme vychladit. Cizrnu slijeme a necháme odkapat. Dáme do mixéru a rozmixujeme společně s petrželí, kešu ořechy a 2 – 3 lžícemi vody. Přidáme mrkev, smetanu, koření a nakonec i limetovou šťávu.
Sandra Š.