Tento salát je v rychlosti připravený a lez jej připravit v jakémkoli ročním období. V létě na grilu venku, v zimě na grilovaní pánvi, nebo na grilu v troubě.
Vegetariáni mohou salát podávat třeba s kuskusem jako skvělou večeři a masomilci ho mohou podávat jako přílohu ke steaku nebo jinému oblíbenému masu.
K čemu si ho připravíte vy?
Pro 4 mlsouny:
2 lilky
2-3 lžíce olivového oleje
400 g cizrny z plechovky
svazek čerstvého koriandru
1 červená cibule
Na zálivku:
1 lžička mleté papriky a drceného kmínu
1 lžička medu
šťáva z jednoho citronu
4 lžíce olivového oleje
Lilky nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme na mřížku a dáme na gril. Pokapeme ji olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme dozlatova, poté ji otočíme, opět ochutíme a grilujeme i z druhé strany. Vyjmeme z grilu a každý plátek nakrájíme na menší kousky.
Cizrnu necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy a smícháme s natrhaným koriandrem a grilovaným lilkem. všechny přísady na zálivku smícháme a přelijeme jí připravený salát. Důkladně promícháme a můžeme podávat.
Sandra Špačková