Cizrnovo-lilkový salát

Tento salát je v rychlosti připravený a lez jej připravit v jakémkoli ročním období. V létě na grilu venku, v zimě na grilovaní pánvi, nebo na grilu v troubě.

Vegetariáni mohou salát podávat třeba s kuskusem jako skvělou večeři a masomilci ho mohou podávat jako přílohu ke steaku nebo jinému oblíbenému masu.

K čemu si ho připravíte vy?

 

 

Pro 4 mlsouny:

 

2 lilky

2-3 lžíce olivového oleje

400 g cizrny z plechovky

svazek čerstvého koriandru

1 červená cibule

 

Na zálivku:

1 lžička mleté papriky a drceného kmínu

1 lžička medu

šťáva z jednoho citronu

4 lžíce olivového oleje

 

 

Lilky nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme na mřížku a dáme na gril. Pokapeme ji olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme dozlatova, poté ji otočíme, opět ochutíme a grilujeme i z druhé strany. Vyjmeme z grilu a každý plátek nakrájíme na menší kousky.

Cizrnu necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy a smícháme s natrhaným koriandrem a grilovaným lilkem. všechny přísady na zálivku smícháme a přelijeme jí připravený salát. Důkladně promícháme a můžeme podávat.

 

 

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>