Dali byste si lehký bezmasý oběd nebo večeři?
Cizrnové placky s mrkví a fenyklem budou skvělou volbou.
Je to opravdová dobrota a pochutná si celá rodina.
Protože je hlavní ingrediencí cizrna, je tento pokrm bohatý na proteiny a vitamíny.
Pro 4 mlsouny:
100 g mrkve
1 menší fenykl
1 ½ lžíce nahrubo nakrájenou petržel
1 rozšlehané vejce
sůl a pepř
2 lžíce rostlinného oleje
Cizrnu slijeme a v míse rozdrtíme. Přidáme nastrouhanou mrkev a fenykl, mouku a vejce a vše promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Vytvarujeme placky. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém placky z každé strany 3-4 minuty osmažíme. Necháme osušit na kuchyňské utěrce a můžeme podávat.
Martina Mlsná
recept: Jane Charlton
foto: Mark O’Meara
Dobrý den,
chtěla bych upozornit na chybu v receptu. V surovinách je uvedeno „rozšlehané mouka“, což má být jistě rozšlehané vejce.
Dobrý den,
mockrát děkujeme za upozornění na chybu. Místo mouky tam samozřejmě mělo být vejce.
Chybu jsme již opravili. Ještě jednou děkujeme.
S přáním hezkého dne,
Za tým Mlsáníčko.cz, Veronika
za tým Mlsáníčko.cz Veronika