Máte rádi těstoviny?
A už jste je ochutnali s růžičkovou kapustou?
Je právě v sezóně, takže je k dostání v každém obchodě a na každém trhu.
Příprava těchto těstovin je velice jednoduchá a rychlá, do půl hodinky máte hotovo.
Pro 2 mlsouny:
½ červené papriky
2 lžíce másla
sůl
2 lžičky citronové šťávy
200 g těstovin
30 g strouhaného sýra (parmezán, Grana Padano)
Růžičkovou kapustu očistíme a rozpůlíme. Papriku nakrájíme na kolečka. Do většího hrnce napustíme vodu a přivedeme k varu. Máslo rozehřejeme na pánvi a orestujeme na něm kapustu dohněda. Přidáme papriku a osolíme. Přimícháme 5 lžic vody a pod pokličkou dusíme 10 minut. Poté přidáme 1 lžičku citrónové kůry a šťávu z citrónu. Mezitím, co se dusí zelenina uvaříme těstoviny podle návodu. Asi 50 ml vody z těstovin přimícháme k zelenině a chviličku povaříme. Nakonec přimícháme k zelenině těstoviny a nastrouhaný sýr.
Sandra Špačková
foto: Matthias Haupt