Citrónovo – kapustové těstoviny

Máte rádi těstoviny?

A už jste je ochutnali s růžičkovou kapustou?

Je právě v sezóně, takže je k dostání v každém obchodě a na každém trhu.

Příprava těchto těstovin je velice jednoduchá a rychlá, do půl hodinky máte hotovo.

 

Pro 2 mlsouny:

300 g růžičkové kapusty
½ červené papriky
2 lžíce másla
sůl
1 lžička kůry z citrónu
2 lžičky citronové šťávy
200 g těstovin
30 g strouhaného sýra (parmezán, Grana Padano)

Růžičkovou kapustu očistíme a rozpůlíme. Papriku nakrájíme na kolečka. Do většího hrnce napustíme vodu a přivedeme k varu. Máslo rozehřejeme na pánvi a orestujeme na něm kapustu dohněda. Přidáme papriku a osolíme. Přimícháme 5 lžic vody a pod pokličkou dusíme 10 minut. Poté přidáme 1 lžičku citrónové kůry a šťávu z citrónu. Mezitím, co se dusí zelenina uvaříme těstoviny podle návodu. Asi 50 ml vody z těstovin přimícháme k zelenině a chviličku povaříme. Nakonec přimícháme k zelenině těstoviny a nastrouhaný sýr.

Sandra Špačková
foto: Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>