Chutný salát s fazolkami a makrelou

Báječný salát připravený během 20 minut. Jak prosté… Fazolky v něm obsažené jsou bohaté na železo, vápník, draslík, hořčík, mangan a mají velký obsah vlákniny a bílkoviny.

V kombinaci s makrelou, která vám dodá tolik potřebné omega-3 mastné kyseliny, které chrání srdce a cévy je tento salát zdravé mlsání.

Jen pozor, uzená makrela může obsahovat některé choroboplodné zárodky, vyvolávající zažívací potíže, a proto není příliš vhodná pro malé děti a těhotné ženy.

Pro 2 mlsouny:

100 g bulguru
1 hrst zelených fazolí
60 g sýru feta
2 filety uzené makrely
2 lžičky pražených ořechů
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa (může být balzamikový, vinný, jak je libo)
1 lžička hořčice
sůl a pepř

Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Zelené fazolky spaříme po dobu 7*8 minut ve vroucí vodě. Poté je slijeme a ihned přelijeme studenou vodou, abychom zastavili var. Takto zůstanou krásně zelené. Během doby, co se bulgur I fazolky vaří natrháme sýr na menší kousky a makrelu naporcujeme na menší části. Připravíme zálivku. Olej, ocet, hořčici, sůl a pepř smícháme v misce. Hotový bulgur naservírujeme na talířky, na něj položíme fazolky, makrelu, vše přelijeme zálivkou a posypeme praženými oříšky. A… salát je připraven.

Martina Mlsná


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>