Sorbet, tak trochu jiná zmrzlina. Od klasické zmrzliny se liší chutí i přípravou.
Sorbet je bez přidaného tuku a měl by obsahovat minimálně 15 % ovocné nebo zeleninové složky.
Název sorbet je odvozen od slova italského slova “sorbetto”. Toto slovo má však původ v arabském slově “scherbet”.
Sorbet je velice lehká zmrzlina, která výtečně zakončí každou hostinu. Recept na tento netradiční sorbet nám poskytl Chefparade.
1 lžíce medu
0,05 l vody
čerstvá bazalka
1 bílek
moučkový cukr
Bílý chřest nastrouhejte na jemno a smíchejte s medem a vodou (je-li potřeba). Nechte zamrazit a občas zamíchejte. Vyšlehejte smetanu a bílek odděleně a smíchejte dohromady s cukrem a sekanou bazalkou. Servírujte jako na obrázku.
Zdroj + foto: Chefparade