Je libo pálivé vegetariánské jídlo? Pak pokračujte ve čtení.
Indická kuchyně je zajímavá především bohatým užíváním koření – od velmi jemných a chuťově delikátních až po ta velmi ostrá.
Indická jídla jsou navíc velmi zdravá. Chcete ochutnat jeden z typických indických pokrmů?
Pusťte se do chana masaly – skvělého pokrmu z cizrny.
K pokrmu se hodí indické placky chapati.
Pro 4 mlsouny:
slunečnicový olej
1 větší cibule
5 stroužků česneku
kus čerstvého zázvoru
špetka chilli
½ lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce kurkumy
1 lžíce garam masala
3 čerstvá rajčata nebo asi 300 g sterilovaných
šťávu z poloviny citrónu
sůl
špetka cukru
Cizrnu uvaříme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, osmažíme, přidáme nasekaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor. Promícháme a přidáme všechno koření. Poté promícháme a přimícháme nakrájená rajčata. Hrnec stáhneme z ohně a rajčatovou směs rozmixujeme na omáčku. Dochutíme solí, citrónovou šťávou a v případě potřeby cukrem. Nakonec vmícháme propláchnutou cizrnu do hotové omáčky, krátce prohřejeme a podáváme.
Sandra Špačková
foto: SweetOnVeg