Taky si lámete hlavu, čímže to oživíte vaše nedělní kuře? Budete se divit, jak jednoduché je připravit vynikající česnekové brambory. To bude dobré mlsaníčko!
Pro 4 mlsouny:
asi 1 kg pěkných brambor
15 stroužků česnek
4 lžíce olivového olej
kmín
hrubá sůl
zelená petrželka
250 g anglické slaniny nebo uzeného boku
Brambory omyjeme kartáčkem na zeleninu, ale ponecháme slupku. Do většího pekáče nalejeme část oleje a rovnáme do něj půlky brambor, které prokládáme půlkami stroužků česneku, okořeníme, zakapeme zbytkem oleje a zakryjeme alobalem. Dáme péct do předehřáté trouby asi na 30 minut. Nakonec odkryjeme a zvýšíme teplotu trouby asi na 250 °C, aby brambory zrůžověly. Nemícháme, jen pekáčkem potřeseme. Mezitím si připravíme škvarečky ze slaniny (slaninu jednoduše mírně osmahneme) a brambory jimi na talíři posypeme. Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s nakládanou zeleninou.
rdc
foto: Markus Spiske, unsplash