Rychlovka z jednoho hrnce.
Pokrmu velmi sluší i volské oko.
Pokud si jej budete vařit také, budete potřebovat ještě pánev. I tak ale zvládnete pokrm připravit do dvaceti minut.
Nebo vyzkoušejte jiný recept na asijské nudle, dobré mlsání zaručeno!
Pro 4 mlsouny:
1 stroužek česneku
4 lžíce sójové omáčky
3 lžíce rýžového octa
4 lžíce sezamového oleje (lze nahradit slunečnicovým)
sůl
300 g hrášku
½ čínského zelí
400 g celozrnných špaget
1 lžíce slunečnicového oleje
4 vejce (nemusí být)
Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Smícháme se sójovou omáčkou, octem a sezamovým olejem. Ve vroucí osolené vodě uvaříme nudle do měkka. Brokolici natrháme na menší kousky, čínské zelí nakrájíme na proužky. Tři minuty před koncem varu nudlí do hrnce přidáme brokolici a hrášek. Zelí stačí přidat zhruba 10 vteřin před koncem varu. Vše slijeme a smícháme s omáčkou. Podáváme s nudlemi.
Martina M.