Od hladu nám může pomoct rychlá dobrota – panini. Jak název napovídá, jedná se o pokrm z Itálie.
Právě italské bary, rychlá občerstvení nabízejí nejen výtečné espreso, ale podávají i panini. Tyto mnohdy velmi bohaté výtvory s bujnou fantazií obkládají kombinacemi salámu, sýra, rajčat, šunky, sardelek, krevet a dalších lahůdek. Podle toho, co je místní oblibou.
My jsme pro vás připravili jednu z množností.
Pro 2 mlsouny:
¼ lžičky soli
1/8 lžičky mletého pepře
¼ lžičky sušeného česneku
4 plátky bílého chleba, veky nebo trustového chlebu
6-8 lístků bazalky
4 plátky rajčat
V menší míse smícháme pepř, sůl, česnek a olivový olej, důkladně smícháme.Plátky chleba z jedné strany potřeme olivovou směsí. Navrch položíme dva plátky mozzarelly, přidáme rajčata a 4 bazalkové lístky. Přiklopíme dalšími plátky a vrch potřeme zbylým olejem. Předehřejeme gril nebo pánev a z každé strany alespoň 4 minuty, dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne.
Martina Mlsná