Značka Caffé Vero spatřila světlo světa až na začátku 90. let, přesto už si na trhu vydobyla skvělou pozici. Tradiční výrobní postupy v kombinaci s moderními technologiemi a pravou italskou vášní dávají kávě Caffé Vero jedinečnou chuť, kterou ocení každý milovník dobré kávy.
Asi není žádným překvapením, že Caffé Vero se zrodilo ve Vicenze – známé baště špičkového italského espressa. A protože takový vznešený původ není jenom prestiží, ale také závazkem, musel se výrobce hned od začátku svojí existence hodně snažit.
Kávová zrna proto pocházejí jen z těch nejlepších plantáží Jižní Ameriky, Indie a střední Afriky. Ještě předtím, než usušená zrna putují do pražírny, odešlou zástupci Caffé Vero vzorky do mezinárodních laboratoří k důkladnému testování. A aby toho nebylo málo, firma si každou šarži testuje také ve svých vlastních laboratořích. Jen tak pro jistotu.
Do procesu pražení se díky tomu nedostane jediné zrnko, které by nesplňovalo ta nejpřísnější hygienická a kvalitativní kritéria. Po důkladném upražení horkým vzduchem a následném zchlazení už zrnka putují do balíčků a hned potom na pulty vašich obchodů. Pokud je tedy ještě předtím nezkontroluje CSQA – italský kontrolní orgán specializující se na zemědělsko-potravinářské odvětví.
Caffé Vero se totiž dobrovolně rozhodlo svoje výrobky u CSQA testovat. CSQA kontroluje nejen kvalitu samotné kávy, ale také proces její výroby, balení nebo přepravu. Káva Caffé Vero tak od sběru kávových zrn až po vyskládání balíčků na prodejní pult prochází hned několika kontrolami různých institucí, jež ve výsledku zaručují, že se k vám domů dostane jen špičková káva plné a výrazné chuti.
Za Caffé Vero navíc nemusíte jezdit až do italské Vicenzy, společnost se neustále rozrůstá a pomocí svých obchodních zastoupení působí již v řadě zemí Evropy – Českou republiku nevyjímaje. Zkuste se podívat třeba na nabídku od Coffee Revolution – garantujeme vám, že alespoň jedna ze čtveřice prémiových káv vás určitě zaujme.
foto: unsplash