Bylinkové rolky

Odborníci na výživu se shodují, že snídaně programuje metabolismus a rozhoduje o jeho fungování během dne. Proto je potřeba začít den stylově a chutně. Ne nadarmo se říká: „Snídej jako král.“

Tyto úžasně jednoduché bylinkové rolky lze jíst s máslem, šunkou, sýrem či tvarohovou pomazánkou nebo jen tak. V každém případě si pochutnáte.

 

 

 

8 rolek pro 4 mlsouny:

150 g nízkotučného tvarohu

4 lžíce oleje

2 lžíce másla

1 vejce

1 svazek pažitky

1 svazek kopu

250 g mouky

½ lžičky kypřícího prášku

V míse smícháme tvaroh, olej, mléko, vejce a 1 ½ lžičky soli. Pažitku a kopr nakrájme najemno. Za pomocí mixéru bylinky společně s prosátou moukou a kypřícím práškem přimícháme k tvarohové směsi. Zpracujeme v hladké těsto. Těsto vytvarujeme v kouli, zabalíme do fólie a po dobu 20 minut necháme v lednici odpočinout. Poté těsto na pomoučeném válu vyválíme do velikosti 50×15 cm. Vyválené těsto opatrně srolujeme a nakrájíme na 8 kusů. Prostředek každého kousku promáčkneme čajovou lžičkou.  Položíme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °Cpřibližně 25 minut.

Podáváme vlažné.

rdc

foto: Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>