Bulgurový salát s červenou řepou a ovčím sýrem

Chcete si před Vánocemi udržet figuru, nebo dokonce ještě trochu zhubnout, abyste se mohli o svátcích rozšoupnout a mlsat cukroví, řízečky a salátky, co je libo?

Pak to chce už teď zapomenout na tučná jídla a jíst zdravě a lehce.

Ochutnejte tento salát s bulgurem, červenou řepou a ovčím sýrem.

 

 

Pro 2 mlsouny:

100 g bulguru
1 lžíce medu
4 lžíce citrónové šťávy
1,5 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
50 g listového salátu
150 g vařené červené řepy
150 g mrkve
½ jablka
80 g ovčího sýra

Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím smícháme 4 lžíce citrónové šťávy, 8 lžic vody, 1 ½ lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Poté přimícháme bulgur a necháme uležet. Očištěný salát natrháme na menší kousky. Řepu nakrájíme na asi 1 cm široké kousky. Mrkev oloupeme, podélně rozřízneme a spolu s jablkem nakrájíme tenké plátky. Vše přimícháme k bulguru, promícháme, navrch posypeme rozdrobený sýr a můžeme podávat.

Martina Mlsná


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>