Chcete si před Vánocemi udržet figuru, nebo dokonce ještě trochu zhubnout, abyste se mohli o svátcích rozšoupnout a mlsat cukroví, řízečky a salátky, co je libo?
Pak to chce už teď zapomenout na tučná jídla a jíst zdravě a lehce.
Ochutnejte tento salát s bulgurem, červenou řepou a ovčím sýrem.
Pro 2 mlsouny:
1 lžíce medu
4 lžíce citrónové šťávy
1,5 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
150 g vařené červené řepy
150 g mrkve
½ jablka
80 g ovčího sýra
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím smícháme 4 lžíce citrónové šťávy, 8 lžic vody, 1 ½ lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Poté přimícháme bulgur a necháme uležet. Očištěný salát natrháme na menší kousky. Řepu nakrájíme na asi 1 cm široké kousky. Mrkev oloupeme, podélně rozřízneme a spolu s jablkem nakrájíme tenké plátky. Vše přimícháme k bulguru, promícháme, navrch posypeme rozdrobený sýr a můžeme podávat.
Martina Mlsná