Bulgur s červenou řepou – pokrm, který zasytí

Vánoce jsou svátky hojnosti, a tak se v současné době hodně lidí tučnému jídlu vyhýbá a hledá jídla, která jsou lehká a přitom zasytí.

My jsme takový pokrm našli.

Hlavní roli v něm hrají řepa, cizrna a bulgur a díky všem těmto ingrediencím je nejen výborný, ale navíc zdravý. Zkrátka jako stvořený do těchto chladných dní.

Ochutnejte a posuďte sami.

 

Pro 2 mlsouny:

½ lžičky koriandru
sůl
300 g červené řepy
1 menší cibule
½ lžíce oleje
1 plechovka cizrny
300 ml zeleninového vývaru
70 g bulguru
3 větvičky kopru
125 g čerstvého sýra

Koriandr rozemeleme a smícháme se solí. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Přimícháme řepu, ochutíme koriandrem a solí a přidáme 4 lžíce vody. Přiklopíme pokličkou a necháme 2 minuty dusit. Cizrnu scedíme a necháme okapat. Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přimícháme bulgur a uvaříme podle návodu na obalu. Kopr natrháme, nasekáme a smícháme se sýrem. Do hrnce s červenou řepou přimícháme cizrnu a povaříme 2 – 3 minuty. Podáváme s bulgurem a koprovým dipem.

Sandra Špačková
foto: Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>