Urodilo se vám na zahrádce hodně ovoce a nevíte, co si s ním počít?
Z části udělejte sirupy, z části marmelády, část zamrazte, část snězte jen tak a ze zbytku upečte bublaninu, která se vždy povede!
Je jen na vás, jaké ovoce použijete, klidně neváhejte a zkombinujte hned několik druhů.
Pro začátek zkuste třeba zkombinovat kyselkavý červený rybíz a jahody. Druhý den můžete péct znovu…
350 g hladké mouky
200 g cukru krupice
vanilkový cukr
12 lžic oleje
15 lžic teplé vody
Vejce oddělíme. Žloutky dáme do mísy a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s prosátou moukou s kypřícím práškem, cukrem, olejem a vodou. Poté opatrně metličkou přimícháme sníh. Přelijeme na vymazaný a vysypaný plech a navrch rozložíme ovoce podle libosti. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 – 30 minut. Jakmile se těsto na špejli nelepí, je hotovo.
Sandra Špačková
foto: Butaris