Brambory se zelím a kurkumou

Zaujaly vás účinky kurkumy? Nač s jejím ochutnáním čekat. Pro začátek můžete vyzkoušet tuto netradiční chuťovou kombinaci. Je to sice bezmasé jídlo, ale díky zelí vás dodatečně zasytí.

Pro 4 mlsouny:

500 g zelí (předvařeného)

60 g sušených meruněk

60 g čočky

600 g brambor

250 g zeleninového vývaru

1 lžička mleté papriky

1 lžička kmínu

1 lžička kurkumy

1 lžíce kari

1 bílá cibule

1 lžíce olivového oleje

Nejprve si připravíme vývar. Brambory a cibuli, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ve větším hrnci opečeme 2 minuty cibuli, pak zaprášíme paprikou a mícháme, aby nezhořkla. Po půl minutě zalijeme vývarem. Poté přidáme brammbory, čočku, kmín, kurkumu a kari, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme 20 minut. Nakonec přidáme nakrájené meruňky a zelí a dohromady povaříme ještě 5 minut.

rdc
foto: Peter Barci


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>