Brambory a uzená makrela v jednom salátu? Skvělá kombinace.
Do salátu určitě přidejte i lžíci křenu a také potočnici.
Její křehké a šťavnaté lístky jsou totiž lehce pikantní a příjemně nahořklé, díky čemuž dokáže v salátu dělat divy. Nejchutnější jsou horní lístky, ale použít lze celou lodyhu.
Už jste ji někdy ochutnali?
Pro 2 mlsouny:
100 g crème fraîche
1 lžíce křenu
šťáva z jednoho citrónu
85 g potočnice
pepř
sůl
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Během jejich vaření smícháme crème fraîche s křenem a citrónovou šťávou a okořeníme pepřem.
Brambory slijeme a necháme trochu vychladnout. Promícháme s ochucenou smetanou. Poté přidáme nakrájenou makrelu a potočnici, ještě jednou promícháme a můžeme podávat, nejlépe ještě trochu teplé.
Martina Mlsná