Máte rádi lišky na jakýkoli způsob? Připravte si, bramborový koláč s liškami, je to velmi snadný, chutný sezónní pokrm.
Pochutnáte si, i když pokrm vystydne. Snadno jej ale přihřejete třeba v mikrovlnné troubě.
Abyste pokrm oživili a trochu odlehčili, podávejte k němu jakýkoli oblíbený zeleninový salát.
Doporučit můžeme hlávkový salát.
Pro 4 mlsouny:
3 lžíce olivového oleje
400 g lišek
80 g cibule
8 vajec
sůl, pepř
lžíce petržele
Brambory povaříme ve vroucí vodě asi 20 minut, necháme trochu vystydnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a brambory na něm krátce opečeme. Vyjmeme a dáme do mísy. Lišky očistíme a vysušíme kuchyňským papírem. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Do pánve dáme zbylý olej a cibuli s česnekem na něm podusíme dosklovata. Přidáme lišky a restujeme, dokud se neodpaří všechna voda. Poté přidáme do mísy k bramborám.
V jiné míse rozšleháme vejce a přidáme sůl, pepř a nasekanou petržel. Nalijeme na bramborovou směs a promícháme. Pečící formu lehce vymažeme oleje a naplníme směsí. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečeme asi 25 minut.
Sandra Š.