V chladných dnech jako venku právě panují, se rádi zahřejeme teplou polévkou.
Pokud i vy máte polévky rádi a rádi ochutnáte i poněkud netradiční chutě, musíte si uvařit tuto vynikající bramborovo – kokosovou polévku.
Recept pochází z německého časopisu Lecker a po jeho uvaření jsme se rozhodli, že recept zařadíme mezi často vařené recepty. Ochutnejte a posuďte sami, zda jej podobně oceníte i vy…
Pro 4 mlsouny:
250 g celeru
100 g žampiónů
2 lžičky oleje
100 g mražených hrachových lusků
sůl, pepř kurkuma
30 g zázvoru
1 cibule
800 g moučných brambor
165 ml kokosového mléka
1 lžíce instantního zeleninového vývaru
Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. 1 lžičku oleje rozpálíme na pánvi a houby na něm 4 – 5 minut podusíme a vyjmeme. Na stejném oleji poté orestujeme i mrkev a celer. Poslední 4 minuty před koncem přidáme zmražené hrachové lusky. Poté opět přidáme houby. Osolíme a opepříme a vše vyjmeme. Sezamová semínka orestujeme na pánvi bez tuku a odložíme stranou. Zázvor a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme lžičku oleje a osmažíme na něm cibuli, zázvor a po dvou minutách i brambory. Přidáme kurkumu a krátce společně opečeme. Zalijeme kokosovým olejem a 800 ml vody. Přivedeme k varu a přimícháme i vývar. Přikryté vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixem. Přidáme zeleninu a prohřejeme. Dochutíme. Podáváme s restovaným sezamovým semínkem.
Sandra Špačková