Borůvky, plody temně modré barvy, dozrávají v období června a července, pomalu tedy začíná ten správný čas vyrazit do lesa a přinést si domů zásobu tohoto elixíru zdraví.
Borůvky bezesporu patří mezi nejoblíbenější ovoce z přírody. A každý, kdo je má jen trochu rád, by je určitě mohl jíst od rána do večera. Proč si je nedopřát v netradiční, ale vynikající podobě? Začněte svůj den bagelem s borůvkovým tvarohem.
Bagel je chlebový produkt z pšeničného těsta. Bývá tradičně ručně tvarován do podoby prstence, který se vejde do dlaně. Existují i bagely celozrnné či žitné mouky, koupit je lze s nejrůznějšími příchutěmi, od špenátové, slunečnicové až po skořicovou. Pro tuto snídani, zvolte raději ten bez příchuti.
Pro 4 mlsouny:
200 g tvarohu
1 lžíce javorového sirupu
50 g čerstvých borůvek
100 ml smetany
1 lžička vanilkového cukru
Na servírování:
50 g borůvek
meduňky
Bagely rozřízneme na půl. Tvaroh lehce vyšleháme s javorovým sirupem. Borůvky vidličkou rozmačkáme a přimícháme k tvarohu. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a přimícháme do tvarohu.
Bagely pomažeme tvarohovým krémem. Posypte borůvkami a ozdobte meruňkovými lístky.
rdc