K medovým nebo zázvorovým perníčkům neodmyslitelně patří bílková poleva.
Jak na to, aby byla nejen oku ale i jazýčku lahodící?
Pokud chcete mít polevu opravdu vymazlenou, doporučujeme bílek procedit přes husté síto, případně přes silonku.
Kdyby se vám nechtělo s bílkem takhle zdržovat, můžete cedění bílku vynechat, co ale jednoznačně prosejte, je cukr a také citronovou šťávu, tu dobré přefiltrovat přes sítko.
Na polevu budeme potřebovat:
1 bílek
150 g prosátého moučkového cukru
2 lžičky škrobu
1 lžíce citrónové šťávy
Všechny připravené ingredience společně šleháme, dokud poleva nezhousne. Stačit by měly dvě minuty. Kdyby byla poté poleva příliš hustá, můžeme přidat citrón, pokud bude tekutá a přidáme trochu cukru. Výsledkem by měla být poleva, která takzvaně drží špičky. Tedy že na metlách šlehače zůstává poleva ve špičkách a nestéká.
A jak zdobit?
Naprostým základem je kvalitní zdobící sáček. Dobré jsou ty, kde si lze ustřihnout otvor dle potřeby. Pamatujte, že na zdobení perníčků co možná nejmenší.
A co když se udělá bublina?
Pokud se vám na perníčku objeví v polevě bublinky, nezpofejte a jednoduše bublinu propíchněte jehlou nebo párátkem dřív ještě než poleva zaschne.
Nezbývá než popřát hodně štěstí a pořádnou dávku inspirace, ať jsou vaše perníčky dokonalost sama.
Veronika E.
foto: foodiesfeed.com