Bílková poleva na vánoční perníčky

Christmas cinnamon gingerbread detail

K medovým nebo zázvorovým perníčkům neodmyslitelně patří bílková poleva.

Jak na to, aby byla nejen oku ale i jazýčku lahodící?

Pokud chcete mít polevu opravdu vymazlenou, doporučujeme bílek procedit přes husté síto, případně přes silonku.

Kdyby se vám nechtělo s bílkem takhle zdržovat, můžete cedění bílku vynechat, co ale jednoznačně prosejte, je cukr a také citronovou šťávu, tu dobré přefiltrovat přes sítko.

Na polevu budeme potřebovat:

1 bílek
150 g prosátého moučkového cukru
2 lžičky škrobu
1 lžíce citrónové šťávy

Všechny připravené ingredience společně šleháme, dokud poleva nezhousne. Stačit by měly dvě minuty. Kdyby byla poté poleva příliš hustá, můžeme přidat citrón, pokud bude tekutá a přidáme trochu cukru. Výsledkem by měla být poleva, která takzvaně drží špičky. Tedy že na metlách šlehače zůstává poleva ve špičkách a nestéká.

A jak zdobit?

Naprostým základem je kvalitní zdobící sáček. Dobré jsou ty, kde si lze ustřihnout otvor dle potřeby. Pamatujte, že na zdobení perníčků co možná nejmenší.

A co když se udělá bublina?

Pokud se vám na perníčku objeví v polevě bublinky, nezpofejte a jednoduše bublinu propíchněte jehlou nebo párátkem dřív ještě než poleva zaschne.

Nezbývá než popřát hodně štěstí a pořádnou dávku inspirace, ať jsou vaše perníčky dokonalost sama.

Veronika E.
foto: foodiesfeed.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>