Bellini

Jako tomu u koktejlů bývá, i tento vznikl úplnou náhodou. První jej umíchal Cipriani Bellini, ovšem po sobě jej nepojmenoval. Protože měl koktejl originálně růžovou barvu nápadně podobnou hábitu svatého muže na obraze namalovaném Giovannim Bellini, pojmenoval ho autor právě po tomto slavném benátském malíři. Stalo se tak v benátském baru Harry´s Bar již v roce 1948.

Jeho základ tvoří šumivé víno typické pro Itálii – Prosecco a další část tvoří broskvové pyré, nebo kvalitní broskvový džus.

 

100 ml vína Prosecco

50 ml broskvového pyré

 

Všechny ingredience slijeme do ledové sklenice na šampaňské a můžeme ozdobit broskví, třešní nebo jahodou.

 

Martina Mlsná

foto: Jonathan Lovekin pro Observer


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>