Velikonoční období plné masa, vajec a kynutých mazanců je za námi a naše zmlsaná bříška je potřeba trochu odlehčit.
Proto přinášíme recept na vynikající avokádový salát.
Je plný vitaminu B a železa. Řeřicha mu dodá sílu a díky bramborám nás zasytí tak, že je možné jím nahradit oběd.
500 g brambor
1 lžíce olivového oleje
šťáva z jednoho citrónu
2 zralá avokáda
hrst ořechů
hrst řeřichy
sůl
pepř
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Ve větší míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Uvařené brambory ve směsi promícháme a necháme vychladnout. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, vydlabeme ze slupky a nakrájíme na větší kousky. Přimícháme spolu s opláchnutou řeřichou k bramborám a podáváme.
rdc
foto: Good Food