Milujete asijskou kuchyni? Tak se do ní pusťte – uvařte si rýžové nudle s krevetami a arašídy.
Krevety můžete použít jak čerstvé, tak zmražené.
Máte krevety čerstvé? Přečtěte si, jak oloupat krevety.
Tip: Oku i jazyku lahodí smažená cibulka, tak si ji také připravte a pokrm jí nakonec posypte.
Pro 4 mlsouny:
½ kg rajčat
1 svazek jarní cibule
1 cibule
arašídy
2 lžíce oleje
pepř
150 g arašídového másla
200 g rýžových nudlí
3-4 lžíce sójové omáčky
kajenský pepř
Pokud máme zmražené krevety, necháme je roztát. Rajčata nakrájíme na kostičky. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Cibuli na kostičky. Arašídy nasekáme nadrobno. V případě potřeby krevety podélně rozřízneme a vydlabeme střívka, poté očistíme a osušíme.
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm krevety, asi 2-3 minuty. Dáme stranou a ochutíme solí a pepřem. Ve stejné pánvi zesklovatíme cibuli, přidáme rajčata a krátce osmahneme společně. Za míchání přidáme arašídové máslo. Zalijeme 300 ml vody a přivedeme k varu. Mezitím si podle návodu uvaříme rýžové nudle. Krevety a jarní cibuli přidáme na pánev, ochutíme sójovou omáčkou a pepřem a minutu povaříme, aby se chutě prolnuly. Podáváme s nudlemi, posypané nasekanými arašídy.
Martina M.
foto: Alyssa Kowalski, unsplash