Dýně – podzimní královna zeleniny. Pro vaření je nejvhodnějším druhem Hokkaido, který má mimochodem nejvyšší nutriční hodnotu a obsahuje hodně vitamínů. Pokud neseženete druh Hokkaido, žádnou chybu neuděláte ani použitím muškátové nebo máslové dýně. Zralou dýni vybírejte podle stopky. Ta musí být zdřevnatělá s viditelnými prasklinkami, slupka dýně by měla být nepoškozená, tvrdá a matná. [...]
Archiv receptů
-
Jednoduchý recept na dýňovou polévku
Přidáno Veronika on St, 31/10/2018 -
Květák zapečený se sýrem a těstovinami
Přidáno admin on Út, 30/10/2018Pokud milujete květák a sýr a nechcete u vaření stát příliš dlouho, pak je tento recept přesně to, co potřebujete. Díky celoroční dostupnosti květáku si tuto kalorickou bombu můžete dopřát kdykoli. Dietní tento pokrm příliš není, ale proč si občas nedopřát? Obzvláště, když je květák tak zdravý a patří mezi nejzdravější zeleninu. Věděli jste, že [...]