Uvařte si známou toskánskou zeleninovou polévku. Název polévky je odvozen od slova bollire. Bollire znamená v italštině vařit a předpona ri- znamená znovu. Ribollita je tedy znovu vařená polévka. Název napovídá způsob přípravy, polévka se jeden den uvaří a druhý den se znovu povaří i s chlebem, který se v ní přes noc rozležel. Polévka [...]
Archiv receptů
-
Ribollita – toskánská zeleninová polévka s chlebem
Přidáno Veronika on Po, 14/01/2019 -
Vepřová krkovice na pivě
Přidáno admin on So, 05/01/2019Velmi oblíbeným kusem vepřového masa je krkovice, nacházející se na krku vepře. Je poměrně dost prorostlá tukem. Má lehce načervenalou barvu a je chuťově dost výrazná a šťavnatá. Jen málokterý druh masa nabízí tak širokou škálu kulinářského využití jako právě vepřová krkovice. Její častá konzumace se příliš nedoporučuje lidem bojujícím s vysokým cholesterolem, vepřové maso [...]