Šťavnatá masová roláda Aby byla masová roláda šťavnatá a křehká, nejprve ji opečeme na rozpáleném oleji, pak zalijeme horkou vodou a dusíme zakrytou v předehřáté troubě. Když je roláda měkká, vyjmeme ji a výpek podlijeme trochou vody. Nezapomeneme připečený tuk na stranách pekáče seškrábat do výpeku. Víno zjemní sos Maso můžeme podlévat i vínem. Vínem podléváme [...]
Archiv receptů
-
Fígle vaření
Přidáno admin on Út, 10/01/2012 -
Rumová bábovka
Přidáno admin on Út, 10/01/2012Naučte se péct vynikající rumovou bábovku jako od babičky. Ingredience: 125 g másla, 150 g krystalového cukru, 80g moučkového cukru, 4 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 3 vejce, 250 g polohrubé mouky, 2 dl mléka, půl prášku do pečiva Máslo utřeme s krystalovým cukrem (2 lžíce schováme) a prosetým kakaem, přidáme dvě lžíce rumu a žloutky [...]