Archiv receptů

  • Pečený fenykl

    Přidáno admin on Pá, 30/03/2012
    fenykl_unsplash

    Fenykl obecný (Foeniculum vulgare) je léčivá rostlina. Roste převážně ve středomoří jako divoká rostlina, a zde je taky nejvíce využívaná. Dále je velmi oblíbená v asijské kuchyni. V České republice roste v oblasti jižní Moravy. Fenykl má protikřečové účinky, výborně působí proti nadýmání. Funguje jako prostředek ke snižování chuti k jídlu. Ke konzumaci je určena [...]

  • Tomatová polévka

    Přidáno admin on Čt, 29/03/2012
    tomatova-polevka-unsplash

    Jste milovníky polévek a upřednostňujete jednoduchou přípravu? Tato italská polévka je velmi podobná české rajské polévce, není však sladká a díky své osvěžující chuti se výtečně hodí pro teplejší dny. Polévka se podává s čerstvou bagetou nebo focacciou ozdobená lístky bazalky. Pro 2-3 mlsouny: Na olivovém oleji nejprve orestujeme nakrájený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. [...]