V Itálii jistě nenajdete kuchaře, který by do svých jídel nedával specialitu své země – balsamikový ocet. Nejznámějším místem výroby této pochoutky je italská oblast Modena, kde jej produkují bezmála 900 let. Výroba začíná pomalým prohřátím moštu bílé odrůdy Trebbiano z Modeny nebo z Emillia. Mošt se poté koncentruje tak dlouho, dokud z něj není [...]
Archiv receptů
-
Aceto balsamico a telecí játra
Přidáno admin on St, 02/05/2012 -
Brokolicová polévka
Přidáno admin on Po, 30/04/2012Brokolice je velmi chutná a na vitaminy bohatá zelenina. Obsahuje velké množství vitaminu C, proto se její konzumace doporučuje hlavně v zimním a chřipkovém období. Dále pak obsahuje vitamin E, karoten, draslík, fosfor, vápník a dalo by se pokračovat. Má i spoustu minerálů, podporuje tvorbu hormonů a vlákniny. Nejčastěji se brokolice připravuje v mírně osolené [...]