Mrkev se coby sladidlo do moučníků používá již od dob středověku. Umělá sladila byla příliš vzácná a drahá, a tak se nahrazovala sladkou zeleninou, jíž mrkev bezesporu je. Počátky mrkvového koláče jsou sporné, říká se že pochází z Norska. Nejvíce zmínek o něm však bylo z období druhé světové války ve Velké Británii, kdy byl cukr na [...]
Archiv receptů
-
Mrkvový koláč
Přidáno admin on Čt, 10/05/2012 -
Lasagne
Přidáno admin on St, 09/05/2012Lasagne jsou ploché, široké a dlouhé nudle, které se používají k vrstvení do zapékací mísy. Na trhu jsou běžně k dostání v sušené podobě jako polotovar a jejich příprava tedy není vůbec složitá. Pokud jste však šikovní, pak si je připravte sami. Stačí postupovat podle návodu. Původ názvu těchto těstovin je docela zajímavý. Je odvozen od řeckého slova [...]