Archiv receptů

  • Telecí svíčková s pravými hříbky

    Přidáno admin on St, 16/05/2012

    Telecí svíčková je bezesporu velmi kvalitní kus masa. Je velmi bohatá na bílkoviny a vitaminy rozpustné v tucích. Pyšní se vitaminem B12 a B13 a obsahuje i hodně zinku. Oproti hovězímu má méně tuku, proto jej můžete zařadit do dětského nebo dietního jídelníčku. Pro 4 mlsouny: 600 g telecí svíčkové 10 hříbků 1 smetana ke [...]

  • Spaghetti alla carbonara

    Přidáno admin on Út, 15/05/2012
    carbonara

    Tak jako tomu bývá u většiny pokrmů i původ těchto těstovin je nejasný a existuje mnoho mýtů, kde jejich receptura vznikla. Jejich název je odvozen od slova carbonaro, což je italské označení pro uhlíře. Někteří tvrdí, že tento pokrm byl kvůli jeho vydatnosti připravován k snídani právě uhlířům. Etymologové zase říkají, že termín „uhlířské špagety“ [...]