Je slaný koláč, který je velice oblíbeným francouzským pokrmem. Francouzi tvrdí, že první koláč vznikl v lotrinském městě Nancy v 16. století. Pekař, jehož jméno se však nezná, upekl koláč z chlebového těsta, vejce a slaniny. Právě tento koláč se stal předchůdcem klasického receptu quiche, do kterého se dnes přidává i creme fraiche nebo smetana [...]
Archiv receptů
-
Quiche
Přidáno admin on Po, 28/05/2012 -
Smetanový krém z hadího mordu
Přidáno admin on St, 23/05/2012Černý kořen nazývaný také hadí mord španělský (Scorzonera hispanica) má žluté květy, které můžeme spatřit především v červnu. Je však typicky zimní zeleninou, sklízíme ho postupně od října do března. Kůra kořene je téměř černá, odtud vznikl jeho název. Dužina je však bílá. Traduje se, že jeho konzumace napomáhá proti hadímu kousnutí a také, že [...]