Archiv receptů

  • Ostrá lahůdka zvaná chilli

    Přidáno admin on Út, 12/06/2012
    chilli-papricka

    Chilli papričky – dodají šmrnc každému jídlu, tedy v případě, že si na vidličku rádi napíchneme něco ostřejšího. U nás se chilli nejčastěji prodává sušené, drcené nebo mleté. Jde to ale i jinak… Není nad to vypěstovat si čerstvé papričky hezky doma, třeba za oknem. Čerstvé dodají pokrmům pěkně ostrou chuť, a navíc se stanou [...]

  • Omáčka choron

    Přidáno admin on Po, 11/06/2012

    Choron omáčka je dalším pokladem francouzské kuchyně. Poprvé ji připravil známý francouzský šéfkuchař pařížské restaurace Voisin Alexander Etienne Choron na přelomu 18. a 19. století. Choron (čtěte šoron) byl znám tím, že připravoval exotické pokrmy z exotických zvířat, těmi byli pro představu sloni, antilopy či gepardi. Tato omáčka je odvozena od holandské a bearnské omáčky, [...]