Tempeh je sýr proroslý bílou plísní. Nazývá se Javánským masem, to proto, že obzvláště na ostrově Jáva je tradičním pokrmem. Sojové boby jsou fermentovány v plackách do zakouřené až oříškové chutě. Tempeh může být marinován a smažen. Přidává se do polévek, špaget a hlavních chodů. Stejně jako tofu patří tempeh k tradičním výrobků dálného východu. [...]
Archiv receptů
-
Tempeh burger
Přidáno admin on Út, 19/06/2012 -
Když nám chybí snídaně
Přidáno admin on Pá, 15/06/2012Snídaně je prvním jídlem, které většina z nás konzumuje. Vynechávání snídaně, jako prvního denního jídla, je však relativně časté. V roce 2002 jsme ve FN Motol krátkodobě hodnotili děti, které ráno odmítaly snídaně. Bylo jich přibližně 11%. Jinde, například v Austrálii, byla v roce 2000 provedena velká sofistikovaná studie, která zjišťovala, že ráno nesnídá cca [...]